Aπό σήμερα Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2023, οι εκδόσεις Windows 7 Professional και Enterprise δεν θα λαμβάνουν πλέον εκτεταμένες ενημερώσεις ασφαλείας
για την επιδιόρθωση κρίσιμων ή σημαντικών ευπαθειών.

Τα Windows 7 είναι ένα λειτουργικό σύστημα που αναπτύχθηκε από τη Microsoft, το οποίο κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2009 και έκτοτε έγινε μια από τις πιο δημοφιλείς εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος Windows. Είναι γνωστό για το φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον εργασίας του και τα ισχυρά χαρακτηριστικά ασφαλείας του, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή τόσο για οικιακούς όσο και για επαγγελματικούς χρήστες.
Aρχικά η λήξη της υποστήριξής του ανακοινώθηκε για τον Ιανουάριο του 2015. Ωστόσο, η εκτεταμένη υποστήριξη συνεχίστηκε μέχρι τον Ιανουάριο του 2020. Για τους πελάτες που εξακολουθούσαν να χρειάζονται παλαιά προγράμματα της Microsoft που εκτελούνταν μετά την ημερομηνία λήξης της υποστήριξης των Windows 7, το ESU ήταν η τελευταία τους λύση.
Από σήμερα, όλες οι εκδόσεις των Windows 8.1 θα φτάσουν επίσης στο τέλος του κύκλου ζωής τους, 9 χρόνια μετά την κυκλοφορία τους το 2013.
Η Microsoft έχει διαπιστώσει ότι η πλειονότητα των μηχανημάτων με Windows 7 δεν θα πληροί τις βασικές προδιαγραφές υλικού που απαιτούνται για την αναβάθμιση σε Windows 11. Ευτυχώς, αυτοί οι ίδιοι υπολογιστές μπορούν ακόμα να αναβαθμιστούν σε Windows 10, εγκαθιστώντας μια πλήρη έκδοση του λογισμικού! Πριν αποφασίσετε να αναβαθμίσετε τα Windows 10, λάβετε υπόψη σας ότι το τέλος της υποστήριξής τους θα φτάσει στις 14 Οκτωβρίου 2025.
Ο κύκλος ζωής των Windows
Κάθε επίσημη έκδοση των Windows έχει έναν κύκλο ζωής, ο οποίος ξεκινά με την κυκλοφορία της και λήγει όταν πλέον το προϊόν δεν υποστηρίζεται. Από την ημέρα της κυκλοφορίας μιας νέας έκδοσης των Windows, γνωρίζουμε ακριβώς ποια θα είναι η ελάχιστη ημερομηνία υποστήριξης τους
Η υποστήριξη των Windows είναι εξαιρετικά σημαντική. Κλείνει κενά ασφαλείας που θα ανακαλυφθούν, βοηθώντας να διατηρήσουμε τον υπολογιστή μας ασφαλή κάνοντας ενημέρωση, αναβάθμιση, ή αλλαγές στο λειτουργικό.
Στην δεκαετία του κύκλου ζωής κάθε λειτουργικού, η Microsoft εγγυάται τουλάχιστον πέντε χρόνια βασικής υποστήριξης, ή δύο επιπλέον χρόνια μετά την κυκλοφορία της επόμενης έκδοσης Windows, όποιο διάστημα είναι μεγαλύτερο.
Αν δηλαδή πάνω στην πενταετία κυκλοφορήσει μία νέα έκδοση των Windows, η βασική υποστήριξη της προηγούμενης έκδοσης θα είναι 5+2=7 χρόνια.
 
Στη συνέχεια, η Microsoft παρέχει εκτεταμένη υποστήριξη για άλλα πέντε χρόνια, ή δύο επιπλέον χρόνια μετά την κυκλοφορία της μεθεπόμενης έκδοσης των Windows, όποιο είναι μεγαλύτερο.
Τι πρέπει να κάνω
Η Microsoft συνιστά στους πελάτες να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους σε συμβατές με τα Windows 11, εάν δεν πληρούν τις τεχνικές ανάγκες των πιο πρόσφατων εκδόσεων, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στα πιο πρόσφατα χαρακτηριστικά του υλικού.

Για περισσότερες πληροφορίες ζητήστε την γνώμη και την βοήθεια των εξειδικευμένων τεχνικών της ομάδας Comexperts.
Κάλεσε μας στο 210 2623 560