Αιτήσεις Χρηματοδότησης  μπορούν να υποβάλλονται από́ δυνητικούς δικαιούχους, από́ την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023, έως και την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024.


Μέσα από το πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» μπορείτε να πάρετε Voucher  για την επίσκεψη τεχνικού ώστε να αναβαθμίσει την ταμειακή μηχανή σας για να συνδεθεί με  το EFT/POS της επιχείρησής  , καθώς και να αποκτήσει επιπλέον  λειτουργίες ασφάλειας και επικοινωνίας με κύρια την δυνατότητα επόμενων απομακρυσμένων αναβαθμίσεων.

Στη δαπάνη περιλαμβάνεται και η ενσύρματη/ασύρματη διασύνδεση με το POS.

Αιτήσεις Χρηματοδότησης για το Β’ Κύκλο της Κατηγορίας Ενέργειας τέσσερα (4), μπορούν να υποβάλλονται από́ δυνητικούς δικαιούχους, από́ την Τρίτη 16 Μαΐου 2023, έως και την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 και το ποσό που δικαιούστε είναι Αριθμός δηλωμένων ΦΗΜ * €125,00



 

Αναλυτικότερα


Πρόγραμμα ΙΙΙ

Σκοπός του Προγράμματος «ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ» η υιοθέτηση σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων που υποστηρίζουν τις διαδικασίες τιμολόγησης, έκδοσης διακίνησης φορολογικών παραστατικών και διενέργειας ηλεκτρονικών πληρωμών. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια και αναμένεται να συμβάλει στη βελτίωση της παραγωγικότητας των ΜΜΕ, την αύξηση της ασφάλειας των συναλλαγών, καθώς και στην ενίσχυση της φορολογικής τους συμμόρφωσης.

Μέσω του Προγράμματος, οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις μπορούν να ενισχυθούν προκειμένου να υλοποιήσουν μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες Κατηγορίες Ενεργειών:

  • Κατηγορία 1: Αντικατάσταση EFT/POS.
  • Κατηγορία 2: Τιμολόγηση επί αυτοκινήτου / διακίνηση παραστατικών εν κινήσει.
  • Κατηγορία 3: Λήψη υπηρεσιών παρόχου ηλεκτρονικής τιμολόγησης.
  • Κατηγορία 4: Αναβάθμιση ΦΤΜ & ΑΔΗΜΕ για διασύνδεση με EFT/POS.
  • Κατηγορία 5: Αντικατάσταση ΕΑΦΔΣΣ, εκτός των επιχειρήσεων εστίασης.
  • Κατηγορία 6: Αντικατάσταση ΦΗΜ (ΦΤΜ ή ΑΔΗΜΕ ή ΕΑΦΔΣΣ) επιχειρήσεων εστίασης.


Για τον σκοπό αυτό, το Πρόγραμμα «ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ» θα παρέχει επιταγές (vouchers) που θα διατεθούν για την απόκτηση, μέσω αγοράς ή μίσθωσης, νέων ψηφιακών εργαλείων.


Ειδικά για επιχειρήσεις που υποβάλλουν αίτηση στην Κατηγορία Ενέργειας 4:

Κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένας (1) ενεργός ΦΗΜ  τύπου ΦΤΜ ή ΑΔΗΜΕ, όπως προκύπτει από σχετική εγγραφή στο Φορολογικό Μητρώο της ΑΑΔΕ.

Η επιχείρηση δεν μπορεί να αιτηθεί αριθμό κουπονιών που υπερβαίνει τον αριθμό των ενεργών ΦΗΜ της (συνδυασμό ΦΤΜ και ΑΔΗΜΕ)

Αιτήσεις Χρηματοδότησης για το Β’ Κύκλο της Κατηγορίας Ενέργειας τέσσερα (4), μπορούν να υποβάλλονται από́ δυνητικούς δικαιούχους, από́ την Τρίτη 16 Μαΐου 2023, έως και την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023.

Πραγματοποίηση αγορών προϊόντων και υπηρεσιών που εντάσσονται στην Κατηγορία Ενέργειας τέσσερα (4), με χρήση των vouchers που θα εκδοθούν προς όφελος των εγκεκριμένων δικαιούχων, μπορεί να γίνεται έως τη Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023.



Κατηγορία 4 
Αναβάθμιση ΦΤΜ, ΑΔΗΜΕ για διασύνδεση με POS

Δαπάνη τεχνικού με επιτόπια επίσκεψη για αναβάθμιση firmware των ταμειακών συστημάτων (πλην ΕΑΦΔΣΣ) των επιχειρήσεων ώστε να υιοθετήσει πρωτόκολλο επικοινωνίας με EFT/POS καθώς  και άλλες λειτουργίες ασφάλειας και επικοινωνίας με κύρια την δυνατότητα επόμενων απομακρυσμένων αναβαθμίσεων. Στη δαπάνη περιλαμβάνεται και η ενσύρματη/ασύρματη διασύνδεση με  το POS
Έως τον αριθμό των ήδη δηλωμένων ΦΗΜ


Ύψος και ένταση της Ενίσχυσης



Κατηγορία 4 
Αριθμός δηλωμένων ΦΗΜ * €125,00 
90%