allgi-mpatarias-iphone

 

Με την τελευταία αναβάθμιση iOS η Apple προσπαθεί να τρομάξει τους χρήστες iPhone , να τους αναγκάσει να καταφύγουν στην αντιπροσωπία ακόμα και για αλλαγή μπαταρίας και να μην το επιχειρήσουν μόνοι τους ή να πανε σε τρίτο επισκευαστή. 

 

Αυτό το ενισχύει βγάζοντας μήνυμα Service στην κατάσταση μπαταρίας όταν δεν την έχεις αλλάξει σε Apple Authorized Service Provider

 

apple-battery-status-service


Σύμφωνα με το iFixit, η Apple ενεργοποίησε το "dormant software lock" στην τελευταία αναβάθμιση του iOS το οποίο ελέγχει αν η μπαταρία στο iPhone XS, iPhone XS Max, ή iPhone XR είναι γνήσια και έχει αλλαχθεί σε Apple Authorized Service Provider. Αν ο έλεγχος που κάνει αυτό το software αποτύχει, στις Ρυθμίσεις > Μπαταρία  βγάζει "Service" δίπλα στην κατάσταση της μπαταρίας.

 

Μέχρι τώρα αυτή την ένδειξη την εμφάνιζε μόνο αν χρειαζόταν η μπαταρία σου αλλαγή ή τελείωνε η ζωή της.

Το iFixit επίσης επιβεβαιώνει ότι η ένδειξη Service  εμφανίζετε ακόμα και όταν αλλάξεις την μπαταρία σου με γνήσια αλλά όχι σε Authorized Service Provider. Αυτό σημαίνει ότι η αντιπροσωπία έχει ειδικό λογισμικό που σβήνει αυτή την ένδειξη.

Με άλλα λόγια μόνο αν πληρώσεις την Apple δεν σου εμφανίζετε αυτό το μήνυμα όταν αλλάξεις μπαταρία στο iPhone. 

 

Το κέρδος που βγάζει η Apple από την αλλαγή μπαταρίας είναι πολύ μεγάλο για να αφήσει τρίτους επισκευαστές , και ο χρήστης του iPhone καλείτε να πληρώσει πολλά περισσότερα από ότι θα πλήρωνε σε εμάς 


Στους Comexperts θα βρεις γνήσιες μπαταρίες για το iPhone σου,  αλλαγή από έμπειρους τεχνικούς και δεν σου κλειδώνουμε λειτουργίες της συσκευής όπως η επίσημη αντιπροσωπεία.